Nieuws

 • De situatie rond het coronavirus stelt ons allemaal op de proef, ook de praktijk. Indien de GGD test positief is, wordt gevraagd dit door te geven.

  Bij milde klachten belt men GGD 0800 1202. Bij vragen hierover verwijzen we bij voorkeur naar RIVM of thuisarts.nl 

  • als u hoestklachten heeft; blijf thuis en bel de praktijk bij alarmsignalen, zie de website van Thuisarts.nl
  • om u zo snel mogelijk te kunnen helpen doen de huisartsen meer telefonisch spreekuur.
  • dat betekent dat de gewone spreekuren op de schop gaan en uw afspraak misschien bij een andere dokter wordt ingepland dan u had afgesproken
  • Eén huisarts per dag doet de visites bij ernstig zieke mensen met luchtwegklachten. Dat kan betekenen dat dat niet uw ‘ eigen’ dokter is.
  • vanaf nu kunnen we een videoconsult inzetten om u toch op afstand te kunnen zien. Dat kan bijvoorbeeld gebruikt worden als u vanwege hoestklachten niet mag komen.
  • de avondspreekuren vervallen de komende weken
  • de mogelijkheid voor het maken van webafspraken wordt beperkt.
  • uw vragen kunt u natuurlijk ook blijven stellen via een e-consult. Wij proberen alle vragen dezelfde dag te beantwoorden.
  • wij vragen u de handen te ontsmetten bij binnenkomst in de praktijk. Inmiddels zijn maskers verplicht in openbare ruimtes.
  • ondanks al onze inspanningen kan het zijn dat de wachtrij aan de telefoon langer is dan u van ons bent gewend. We hopen op uw geduld en begrip.

  Er is regionaal overleg hoe met deze uitzonderlijke situatie om te gaan. Soortgelijke maatregelen als bovenstaand zijn ook op de huisartsenpost genomen. 

 • In de eerste week van november wordt er gestart met griep- en pneumokokkenvaccinatie. Ivm met pandemie en coronaregels vraagt dit om grote organisatie, we rekenen hierbij op uw geduld en begrip. Helaas is het niet mogelijk op ander tijdstip dan in de brief vermeld te komen. Dit in verband met de aangescherpte maatregelen. 

  Pneumokokken vaccinatie kan alleen op dinsdag. Indien uw partner of mantelzorger geen pneumokokken vaccinatie ontvangt, kan deze mogelijk op andere dag ingedeeld worden voor griepvaccinatie. We hopen hierbij uw begrip en snappen hoe lastig dit kan zijn. Voor de duidelijkheid de pneumokokken vaccinatie wordt gegeven aan iedereen geboren tussen 01-01-1941 en 31-12-1947. Voor meer informatie verwijzen we naar RIVM  en thuisarts.nl     

 • Helaas is de praktijk ook getroffen door besmettingen van corona, hierdoor is de zorg anders ingericht dan anders, de bereikbaarheid zal minder zijn doordat er minder doktersassistentes aan de telefoon zijn, vragen over griepvaccinatie kunt u deze website vinden bij kopje nieuws. U kunt gebruik maken van MijnGezondheids.net voor vragen en recepten. Indien nodig kan huisarts een videoconsult aanbieden (via Weseedo).

  Bij ernstige klachten bij Corona kunt u contact opnemen en kunt u de praktijk bezoeken aan de het einde van de dag als de wachtkamer leeg is of een arts met beschermde kleding komt visite rijden. 

  In de praktijk graag handen wassen of desinfecteren en is mondmasker verplicht, u wordt verzocht alleen naar de praktijk te komen. Mantelzorgers of familie kunnen buiten wachten.  

  De praktijk zal voornamelijk voor spoed en voor dringende zaken beschikbaar zijn, wederom rekenen we op uw begrip en geduld.